Shape to a loaf and roll in. En smakrik seitanstek. A tasty seitan steak. Seitanstek. 0,5 tsk fem-kryddor. 0,5 tsp five-spice. Put the loaf in a baking dish and bake at 175 C degrees for 1
Hacka schalottenlök och vitlök fint och skiva seitanen. Seitan Pad Thai,4 port200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)200g silkestofu3 vitlöksklyftor1 schalottenlök1 msk råsocker1/2 dl tamarindpasta (finns på “asiatiska hyllan”)1/2 tsk chili flakes2 dl böngroddar3 vårlökar2 msk riven inlagd rova*400g platta thailändska risnudlar1 lime2 msk soja2 msk krossade jordnötter (cashews, mandlar eller andra nötter går bra om man har jordnötsallergiker hemma som jag råkar ha)1 knippe färsk koriandersalt och vitpepparBlötlägg nudlarna i ljummet vatten under tiden du förbereder resten av ingredienserna, håll ett öga på dem för du vill att de ska bli mjuka och böjliga men inte sladdriga. Seitan Pad Thai,4 port. 200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)
Seitan Pad Thai,. Hacka schalottenlök och vitlök fint och skiva seitanen. Seitan Pad Thai,. 200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött). 200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)
Möjligheterna är oändliga med egen seitan. Gör din egen Seitan. Make your own seitan. Yo marinado mi seitan con más salsa de soja, pimienta y ajo y luego lo he freido
-)Och som vanligt. När vattnet kokat tar du av det från plattan och lägger i din blivande seitan. Detta ska nu sjuda i en till en och en halv timme, det får absolut inte börja bubbla i grytan då flyter din seitan upp till ytan och den blir seg och tråkig
Tag ut formen och täck över den med ugnsfolie tills seitansteken har svalnat. 3-4 små gula lökar. Häll ner de torra ingredienserna i den ordning de nämns ovan i en bakmaskin eller en hushållsmaskin med knådstänger
Seitan är perfekta att marinera och grilla som ett alternativ till revbenspjäll. 2½ dl vetegluten - kan köpas här eller i hälsokostaffär. Olja in en ungsform 20x20 cm och pressa ut glutenblandningen, snitta med cirka 1½ cm mellanrum och grädda i 20-30 minuter. Låt seitan svalna, blanda ihop marinaden i fryspåse och lägg i seitan och låt den marineras minst 1 timme, gärna under natten. 2½ dl vetegluten - kan köpas här eller i hälsokostaffär
Vi förbereder genom att marinera seitanfiléerna i 5 timmar eller mer. Grilla filéerna 1-2 minuter på var sida eller tills de är genomstekta. 4 st seitanfiléer (traditionellt bakade)
Knåda degen och dela upp den i 12-16 bitar. Baka i ugn i 10-15 minuter på 200 grader, på varje sidan. Blanda alla torra och blöta ingredienser för sig själv
Strimla seitanbitarna och hacka löken. Bryn sedan margarinet och fräs seitan och lök några minuter. chilisås) och låt puttra 10-15 minuter. 300 g seitan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.