Täck botten med ris. Varva sedan riset med kycklingblandningen- avsluta med ris. Lägg på locket på grytan med en handduk mellan lock och gryta och låt grytan ånga på låg värme tills riset är klart
Pensla räkorna med marinaden. Pensla dem lätt med lite olja och strö över farinsocker. Bjud saffranscouscous med t ex ananasbitar, halverade cocktailtomater och rucola till
Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 1 burk kidneybönor (à 400 g) 1 burk majskorn (à 340 g) 1 burk tomatsalsa (à 300 g) salt och peppar 1 lime 1 avokado 500 g lax i tärningar 4 träspett 1 msk rapsolja 1/2 dl hickorysås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Repa basilikan och lägg bladen i en skål tillsammans med olja, pressad citron, vitlök och kryddor. Lägg ut laxspetten på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över sesamfrön på alla sidor
Den rätt jag åt på East var lax med teriakisås. Minns att jag tyckte det var supergott och spännande med de härliga söt-syrlig-salt-umami-baserade smakerna
Garnera med en kvist persilja. Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har ni ingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten). 1 finhackad medelstor gul lök
En favorit är det persiska örtriset, en annan det här saffransriset. I en affär kunde man köpa stora säckar med ris och det pressade ner priset ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.