Igår kväll åt vi ingefärsmarinerad tonfisk med ris och het limesås. Jag marinerade de färska tonfiskfiléerna i en blandning av 3 msk japansk soja, 2 msk risvinäger, 2 msk olivolja, en liten bit hackad chilifrukt och en bit riven färsk ingefära
Laxspett med mangosallad. Du behöver4 portioner. 1 mango1/2 gurka2 chilifrukter1/2 liten purjolök1 lime4 laxfiléer8 träspettOlivoljaÖrtsaltSvartpeppar1 dl sweet chilisås4 portioner risSalladsbladFärsk timjanCaschewnötterGör såhärSkala och skär mangon i något mindre bitar
Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 1 burk kidneybönor (à 400 g) 1 burk majskorn (à 340 g) 1 burk tomatsalsa (à 300 g) salt och peppar 1 lime 1 avokado 500 g lax i tärningar 4 träspett 1 msk rapsolja 1/2 dl hickorysås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Jag mötte japansk mat för allra första gången under ett besök på restaurang East när jag var en liten tjej, innan sushin ens börjat sitt segertåg över Sverige
Alltså, det är inte helt enkelt att hitta på och laga till middagar vid denna tiden på året när det är så varmt som det faktiskt har varit den senaste tiden
Grillade laxspett med majs. Du behöver4 portioner4 laxfiléer2 msk olivolja1 lime, saftenFärsk koriander1 tsk chiliexplosion santa maria2 färdigkokta majskolvarÖrtsalt1 rödlökSalt och pepparGör såhärLägg träspett i blöt i 30 minuter innan grillning
Ibland är det enklaste det godaste. Så här äter jag gärna mina sommarluncher. Med en känsla av grillat (men bra mycket enklare att göra) i sällskap av färska grönsaker, krämigt mogen avokado och knapriga nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.