Kanelbullar i all ära, mensaffransbullarmedmandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Kanelbullar i all ära, mensaffransbullarmedmandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Det blev ett gäng saffransbullarmed fyllning av mandelmassa och vanilj. Receptet (ursprungsreceptet, har små ändringar) är Roy Fares och jag brukar följa hans råd om att göra en fördeg för saftigare och mer hållbara bullar
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 15 dl Arla® mjölk. 1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1ca 1 kg vetemjöl, 17 dl. 1½ dl mandelspån. 1200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1200 g mandelmassa. 11 tsk malenkardemumma. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malenkardemummaSmula jästen i en bunke. Värmmjölken till max 37°, tillsätt saffran och häll över jästen. Låt jäsa övertäckt ca 45 min. 1Skär varje degplatta i 18 remsor och snurra ihop. Låt jäsa ca 30 min. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min
-)I torsdags bakade jag en annan variant av saffransbullar. Hej och välkommen hitTycker verkligen det är jättekul att ni blir inspirerade av mina recept jag tipsar om
Lovade att återkommamed lite fler recept såhär innan jul och först ut är saffransbullarna, som jag nämnde tidigare, har testat och testat mängder av olika recept genom åren för att hitta det absolut bästa receptet på dessa guldklimpar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.