Dumlemuffins. Helgen har jag uppbokat med en massa trevligheter men jag hoppas att jag ska hinna laga lite god mat också, något jag tyvärr inte med så mycket på vardagarna just nu
Då var bilderna på dumlemuffins klara. Det var alldeles för länge sedan, det här är en muffinsman vill ha hemmajämt och de går utmärkt att stoppa i frysen och spara (för demsom klarar det) Jag tjajtar men ska ni baka muffins i helgen, baka då dessa
Blanda smältsmör, mjölk, kolorna och ägget i det torra. Fördela smeten i en muffinsplåt. Hacka varje Dumlekola i 4 bitar. Gräddas i ca 20 min, 200°C. 5 dl vetemjöl special. 4 msk kakao. 2 1/2 dl mjölk. 150 g smältsmör. 1 påse Dumle
Jag kan lova er att ni vill göra en dubbel sats av dessa muffins. Mina tog slut på två dagar. De smakar verkligen dumle och kolan ger muffinsen en mjukhet och seghet som är helt gudomlig
I dag är det sista dan av mitt höstlov och det ägnar jag mig åt att städa. Svärföräldrarna kommerimorgon så då vill man ju visa upp huset från sin bästa sida
30min. Sätt ugnen på 200 graderSmältsmöret och häll i gräddfilen så det får svalna någotVispa ägg och socker pösigtBlanda de torra ingrdienserna i en sikt och sikta ner dem i äggsmeten(Har du ingen sikt. köp en, de är så bra,men det funkar med en sil också)Rör ner smörblandningen och rör om till det blivit en slät smetFyllmuffinsformar till 2/3 och tryck ner en dumlekola i varje muffinsGräddamitt i ugnen i ca 12- 15 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.