1 Receptet
gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning: 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°, tillsätt saffran och häll över jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
1 Rör
ihop ingredienserna till fyllningen.
1 Dela
degen i 2 delar och kavla ut till rektangulära plattor. Bred fyllning på halva och vik dubbel.
1 Skär
varje degplatta i 18 remsor och snurra ihop. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
1 Pensla
bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Tryck till med kavlen och kavla längderna, så att de blir cirka 25 cm breda. Skär 2 cm breda bitar och vira dem runt två fingrar ett par varv och avsluta med ett varv tvärs över och lägg änden under bullen. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, max 12 stycken per plåt
Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Ingredienser Portioner. Ger 1 sats, ca 40 bullar 2 paket saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 2 msk rom eller vatten 50 g jäst 175 g rumsvarmt smör 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 1/2 tsk salt 800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats) 1 dl russin mjöl till utbakning 1 ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.