Ingredienser 200 g Risoni 3 tsk Olivolja 4 st kycklingbröst 1 nypa Salt 1 nypa peppar 1 st gul lök (i skivor) 2 st vitlöksklyftor (hackade) 1 nypa chiliflagor 1 msk finhackad färsk rosmarin 1
Barnen tycker ibland att kycklingfilé lätt kan bli lite torrt och föredrar därför lårfilén istället. Vi grillar dock en hel del för att känna att det är sommar och att semesterm är på väg
Kombinationen citron ochkyckling har vi testat i andra varianter tidigare och även denna med rosmarin var riktigt god och det var en enkel rätt som vi kommer att göra igen
Att köra kyckling hel tar lite längre tid, men resultatet blir mycket bättre och saftigare. Gör ett snitt i varsin sida avskinnet på bröstet och tryck in lite örter där också
Ovanligt att jag köper färdigt marinerad kyckling pga att de oftast innehåller så mkt onödiga tillsatser och e-nummer, men denna innehöll bara citronsyran som jag helst undviker
Dela kycklingen i mindre bitar (eller putsa lårfiléerna), salta och peppra. Servera den gärna med cannellinibönor som får koka med mot slutet, guanciale eller sidfläsk, rucolasallad med grovriven parmesan och ett gott bröd
Här provar jag på att blanda i julmust i en maträtt, vilket fungerade alldeles utmärkt Min man blev helt såld på den här maträtten och blev nyfiken på vad jag hade haft i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.