Så idag blev det ”Kycklingfylldmed chili och vitlöksröra”. Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor
Kycklinglårfiléfylldmed mozzarella och basilika, omlindade med bacon. Ikväll gjorde vi den från scratch, men du kan absolut förbereda den och fylla kycklingenoch lägga i formen
För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in. Vik ihop kycklingenoch ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne
Valfria kryddor (Jag använde vitlökspulver, paprikapulver och lite färsk rosmarin). Förutom att baconet bidrar med en god sälta och smak så hjälper den även till att hålla kycklingen saftig
För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in. Vik ihop kycklingenoch ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citron och juicen från en halv citron
Ingredienser 200 g Risoni 3 tsk Olivolja 4 st kycklingbröst 1 nypa Salt 1 nypa peppar 1 st gul lök (i skivor) 2 st vitlöksklyftor (hackade) 1 nypa chiliflagor 1 msk finhackad färsk rosmarin 1
Krydda kycklingenmed salt och peppar. Kycklinglårfilé, salt, svartpeppar, torkad oregano eller basilika, parmaskinka, färskost med någon smak, vispgrädde, balsamvinäger, kycklingfond eller kycklingbuljongtärning, vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.