11 kg
färsk potatisgnocchi, hemlagad eller köpt 500 g auberginer 1 röd paprika 1 gul paprika 4 msk olivolja 1 schalottenlök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 peperoncinio (chili)
1 Ricottakräm250
g ricotta 1 citron, zesten 1 kruka basilika, finstrimlad 1 msk olivolja salt och svartpepparGrönsaker
Skär auberginen i små tärningar. Salta auberginetärningarnan och lägg dem i en sil och låt dem rinna av i ca 30 minuter. Pressa lite lätt med en gaffel så att den beska vätskan rinner ur. Hacka paprikan i tärningar och schalottenlök och vitlök fint. Värm upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna som rymmer hela maträtten. Lägg i lök, vitlök och auberginetärningarna och låt dem fräsa långsamt på låg värme tills löken mjuknat något.Tillsätt peperoncinon och paprikatärningar. Salta och peppra och låt alltsammans fräsa i ca 10 minuter. Ta upp peperoncinon som kastas. Ricottakräm
Låt ricottan rinna av och lägg den i skål. Rör i citronzest, hackad basilika, olivolja, salt och peppar. Smaka av. Gnocchi
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på förpackningen (när gnocchin flyter upp efter någon minut är den färdig). Lyft ur gnocchin med en hålslev och lägg över dem i pannan med grönsakerna. Blanda noga men försiktigt. Skeda en klick ricottakräm på portionerna och servera genast.
Crostini med räkor och ricottakrämPortioner. Ricottakräm. 8 skivor av en baguette - tunna 500 g räkor med skal Ricottakräm med citron. Carsten Kyster 8 skivor av en baguette - tunna 500 g räkor med skal Ricottakräm med citron
Lägg ägg, ansjovis på mackan och toppa med ricottakrämen. I helgen MC-campade vi i Köpingsvik på Öland för första gången och det var en upplevelse kan jag säga
I helgen är David konferencier på en konferens i Gävle och därför sover jag hos mamma. Mysigt. Ombonat hem, tända ljus, väldigt god mat, lång helgfrukost och massa mys
Kolgrillade ajvarbiffar, ricottakräm och somrig sallad. Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Varva ricottakräm, lax, kräftstjärtar, purjo och plattor med ostsås. Här kommer ett recept på en kräftlasagne som jag fick första gången på tjejfest hos Lotta N
Ricottakräm. Ricottakräm. Varva ricottakräm och jordgubbsrippel i portionsglas. Idag vill jag fresta med en ljuvlig sommardessert med ricotta och jordgubbsrippel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.