Ricottakräm
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg färsk potatisgnocchi, hemlagad eller köpt
  • 1500 g auberginer
  • 11 röd paprika
  • 11 gul paprika
  • 14 msk olivolja
  • 11 schalottenlök, finhackad
  • 11 vitlöksklyfta, finhackad
  • 11 peperoncinio (chili)
  • 1250 g ricotta
  • 11 citron, zesten
  • 11 kruka basilika, finstrimlad
  • 11 msk olivolja
  • 1 salt och svartpeppar
  • 11 kg färsk potatisgnocchi, hemlagad eller köpt 500 g auberginer 1 röd paprika 1 gul paprika 4 msk olivolja 1 schalottenlök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 peperoncinio (chili)
  • 1 Ricottakräm250 g ricotta 1 citron, zesten 1 kruka basilika, finstrimlad 1 msk olivolja salt och svartpepparGrönsaker
  • Skär auberginen i små tärningar. Salta auberginetärningarnan och lägg dem i en sil och låt dem rinna av i ca 30 minuter. Pressa lite lätt med en gaffel så att den beska vätskan rinner ur. Hacka paprikan i tärningar och schalottenlök och vitlök fint. Värm upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna som rymmer hela maträtten. Lägg i lök, vitlök och auberginetärningarna och låt dem fräsa långsamt på låg värme tills löken mjuknat något.Tillsätt peperoncinon och paprikatärningar. Salta och peppra och låt alltsammans fräsa i ca 10 minuter. Ta upp peperoncinon som kastas. Ricottakräm
  • Låt ricottan rinna av och lägg den i skål. Rör i citronzest, hackad basilika, olivolja, salt och peppar. Smaka av. Gnocchi
  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på förpackningen (när gnocchin flyter upp efter någon minut är den färdig). Lyft ur gnocchin med en hålslev och lägg över dem i pannan med grönsakerna. Blanda noga men försiktigt. Skeda en klick ricottakräm på portionerna och servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.