Några skivor ost (valfri)Ta en sked och rensa lite i svampen, fyll med bacon och kvibille jämt fördelat, toppa med osten och kör i ugnen på 225 grader i 15 min. Ta ut formen och lägg över svampen på en tallrik, töm all vätska i ugnsformen och lägg tillbaka svampen kör ytterligare 15 min på 225 grader
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Blanda maizena med lite vatten och tillsätt detta till svampen tillsammans med creme fraichen. Tillsätt svamp och lägg på ett lök och stek på låg värme i 10 minuter
Använder du färsk svamp ska den ansas, skivas och fräsas vackert brun i stekpanna. Lägg i purjo och svamp och låt koka 2-3 minuter under omrörning. 4 dl förvällda svampar eller 250 g färska
Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden
Marinerade champinjoner, mumsigt tillbehör. Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen