Svamp

Svamp

  • 17 Recept
Frasig smördeg fylld med underbar svamp

Frasig smördeg fylld med underbar svamp

Svamp, fetaost, spenat, filodeg och smördeg är just nu favoriterna. Njutningen av att känna doften från svampen när jag först skivar och sedan steker är smått beroende
Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Ingredienser Portioner. 4 250 g champinjoner 2 msk smör 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 1/2 sats ratatouille-grönsaker (se länk under steg 3) 400 g färsk gnocchi (potatis) 250 g mozzarella 1/3 sats pesto (se länk under steg 3) 2 msk pumpakärnor 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Svamp– och ostkex

Svamp– och ostkex

Blanda ost, svamp och timjan i en bunke. 2 msk torkad svamp. Finriv osten. Lägg små högar med 1 msk ost glest på plåtar med bakplåtspapper

Provensalsk svamp

Chaminjonerna rensas och delas i två eller fyra delar, tomaterna skärs i små tärningar, och vitlöken och persiljan hackas grovt

Stekt svamp, sparris och steklökar.

Jättegod grönsaksröra som passar till fisk, kött och kyckling istället för en grönsallad. Du behöver inte följa receptet utan ta det du tycker om
Svamp svamp mera svamp

Svamp svamp mera svamp

det fick jag lära mig på en hundkurs, intressant va=)Mycket svamp blir det när man bor i skogen =)Taggsvamp, kantareller, trattkantareller och soppar
Torka svamp

Torka svamp

Svampen måste vara helt torr innan man lägger i glasburk med lock. När man ska använda svampen kan man göra på tre sätt
Svamp och löksoppa

Svamp och löksoppa

Skär löken och svampen i ganska stora bitar. Fräs först svampen i smör i en gryta. 1 liter färsk svamp. 5 dl svampbuljong
Karl-Johan svamp pasta

Karl-Johan svamp pasta

Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Svamp och lök piroger

Svamp och lök piroger

Hacka svampen, löken och vitlöken. 150 g färsk svamp. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till 2-3 mm
Gratinerad skinkfylld portabello

Gratinerad skinkfylld portabello

Utgångspunkten för rätten var svamparna som jag sedan fyllde med det jag hade hemma. Skär av stammarna från svamparna