torsk. salt, citronpeppar. Och den var alldeles suverän med räkor och sparris och perfekt potatismos. Men kul att Jennie är kvar i alla fall, för hon kan ju laga mat och det är ju huvudsaken
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
4 bitar torsk, cirka 140 gram styck. 0,5 dl riven parmesan eller grana padano. 12 potatisar, gärna delikatesspotatis som sparrispotatis med fint skal du kan koka utan att skala. 1 citron
4 800 g potatis 2 schalottenlökar 1/2 fänkål 1 morot 4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör 2 dl vitt vin 100 g färskost med vitlök och örter salt och peppar dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Lägg upp gnocchi/squash och fisk på tallriken, ringla citronsås över och toppa med dillvippor. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta
Servera torskenmed kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Huvudrollen har istället gått till torskenoch tillsammans medcitronsmaken blev det riktigt lyckat. Strimla baconet och strö det över fisken tillsammans med det rivna citronskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.