Det bästa med hetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. 1 - 2 tsk chilisås (Thailand). Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor. 1 - 2 tsk chilisås (Thailand)
Sist rör du ner de skalade räkorna. HetaräkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. Låt det småputtra 5-10 minuter. 0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré
Fräs dem i den heta oljan några sekunder. De här räkorna var inte bara fantastiskt goda. Vi hade med räkorna på vår tapasbuffé och det passade väldigt bra
Serveras rykande heta i sin egen form. Skala räkorna. När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Rör om och sautera i 1 minut tills räkorna är klara. 500 g räkor med skal. 3-5 vitlöksklyftor
Jag hade en så energirik fredag där jag uträttade massa ärenden, köpte en alldeles för dyr klänning från Filippa K (den satt som ett smäck och kommer bli perfekt till Bratislava), hittade de rätta presenterna att ta med till min väninna som jag spenderar nästa helg med (Hon överöser mig alltid med presenter och överraskningar), jag och barnen fick en superrolig och fin inbjudan på posten för oss till Eskilstuna Zoo på en specialdag då parken kommer vara öppen enbart för exklusivt inbjudna med massa roligt under dagen och inte minst den nya Lemurparken där man förhoppningsvis kan locka till sig en lemurklapp (Vi kan knappt bärga oss), jag bokade in en rolig kväll med en vän och inte minst så gjorde jag paprikasoppa och solpizza till barnen (recept på det kommer), myskväll
Jag använde jumboräkor, tycker dom passar bra i matlagning. Blanda till sist i räkorna så att dom bara blir varma och servera sedan med ris och en grönsallad
Krama ur och torka räkorna, fräs den i den heta oljan några sekunder. Här i Singapore är de inte lika salta räkorna, eller rättare sagt inte alls salta så jag rekommenderar att salta lite i oljan om du inte köper räkorna på IKEA här i Singapore
Hetaräkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.