Drag kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg på ett galler. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret
Det är gott och det blir många bitar kaka. Rabarberkaka. Den här kakan medhavretosca bakade jag för några helger sedan och den var väldigt uppskattad av fikagästerna i stugan
Jag är ju ingen sylta ochsafta-tjej, utan mina rabarber går mest åt till kakor. Blanda mjöl, bakpulver, stött kardemumma, kardemummapulver och vaniljpulver
Vänd runt dem med socker och kardemumma. Tillsätt mjölken och häll i de torra ingredienserna. Pudra ev över florsocker vid servering och skär upp i rutor
Tillbaka från soliga, sköna och varma Mallorcaoch rakt in i regniga och mindre varma Stockholm. Säsongens första rabarberkaka smakade precis lika gott som den ser ut på bilden
Tillsätt valnötter, bikarbonat, bakpulver, salt, kardemumma, kanel, mjöl och vispa ihop alltsammans. Garnera eventuellt med tunna morotsstrimlor eller färga lite kokos med röd och gul hushållsfärg och strö över kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.