Kakor o desserter

Kakor o desserter

Maränggrottor med jordgubbar

Maränggrottor med jordgubbar

3 st äggvitor. 25 dl strösocker. 500 g jordgubbar. 1 st passionsfrukt. 3 st äggvitor 2. 25 dl strösocker 1 tsk bakpulver Servering 3 dl vispgrädde 500 g jordgubbar 1 st passionsfrukt Ugn
Pannacotta med granatäpple och balsamicospegel

Pannacotta med granatäpple och balsamicospegel

Pannacotta2 gelatinblad 5 dl grädde 0,5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 vaniljstång). Honungsrostade mandlar0,5 dl sötmandel, grovhackad 1 msk honung. Garnering crèma di balsamico granatäpple 0,5 granatäpple
Mangodessert

Mangodessert

Vispa upp äggen med potatismjöl, tillsätt socker, rivet citronskal (kan uteslutas) färsk ostmassa. 250 g mango. 13 msk potatismjöl. 5 dl socker. 11 tsk rivet citronskal. 1250 g mango frusen tärnad 3 st ägg 3 msk potatismjöl 0. 5 dl socker 1 tsk rivet citronskal 250 g kesella ostmassa Ugn. 200°Vi använde tärnad frusen mango i 250 grams paket. 1Ta fram 4 portionsformarsom tål ugnsvärme och lägg 1/2 dl mangotärningar i varje form. 1Lägg en dryg deciliter av smeten ovanpå frukten i formarna
Pannacotta med salt karamell, nötter och kolasås

Pannacotta med salt karamell, nötter och kolasås

Pannacotta500 g grädde [5 dl] 2,5 gelatinblad 1 vaniljstång 180 g strösocker [2 dl] 2 dl vatten 3 g flingsalt. Kolasås250 g vispgrädde [2,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 70 g ljus sirap [0,5 dl] 30 g smör [2 msk]. Karamelliserade nötter135 g strösocker [1,5 dl] 50 g sötmandel, skalade 50 g hasselnötter, skalade 30 g smör
Mormors Mazarinkaka

Mormors Mazarinkaka

Nu tänkte jag dela med mig av min favoritkaka. Den innehåller minnen, kärlek och mandlar. Det är min mormors underbara mazarinkaka
Aladdins drömkaka

Aladdins drömkaka

Gör så här Hacka ihop mjöl, sockeroch smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg
Äppelpizza med salt kolasås och vaniljglass

Äppelpizza med salt kolasås och vaniljglass

Äppelpizza50 g smör 1 tsk malen kanel 1 färsk smördeg, på rulle 2 msk aprikosmarmelad, utan bitar 1 stort äpple eller 2 små 0,5 msk farinsocker. Salt kolasås1 dl vispgrädde 0,5 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 1 krm vaniljpulver (raw) 25 g smör, tärnat 0,5 krm flingsalt
Mjukt fröbröd

Mjukt fröbröd

Olja till formen. Blanda solrosfrö, chiafrön, pumpafrön och sesamfrön i en bunke. Häll över kokande vatten och blanda väl
Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

Ingredienser Portioner. 4-6 3 dl naturell tjockyoghurt (10%) 250 g fryst mango 3 msk flytande honung Till servering rostadkokos Lägg till i inköpslistan