"Sötmandelm hör till den där skaran livsmedel som blir vad du gör den till. Den kan rostas med heta kryddor och toppa mexikansk eller asiatisk mat, och den kan saltas och ätas som snacks
Man ska ta isär de karamelliserade mandlarna när de fortfarande är varma och sitter här med smått ömmande fingertoppar efter att ha gjort andra omgången
Smält smöret på svag värme, tillsätt mandel, socker och salt. sötmandel, skållade och skalade. Stöt saffran i mortel med 1 tsk socker, vispa ner i äggblandningen. Karamelliserade mandlar1
Inspirerad av en helt vanlig fulchoklad med mjölk och icke-rättivsemärkt choklad som jag inte vill lägga pengarna på (men som tyvärr är löjligt god) kokade jag ihop en veganiserad form av fudge medkaramelliserade mandlar
jag har ökat kakaomängden och smaksatt den med apelsinskal och likör. Vispa gulorna med 30g socker. Karamelliserade mandlar50g socker1 msk vatten50g rostad mandelHäll socker och vatten i en liten kastrull
Mörk choklad medkaramelliserade kokosflingor, mandel och aprikos. Smält kokossockret i en stekpanna och stek kokosflingorna tills de blir "karamelliserade" (blivit knaprig)
Smarrigt med andra ord. Sjukt gott till hamburgare. När jag ej orkade äta mera hamburgare åt jag upp sista lökstrimlorna som det vore godis slank ner i ett nafs
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.