Det firar vi med lite godis. Bäst att tillverka själv med andra ord, så man vet vad man petar i sig. Ena gången gjorde jag den med risgrädde och valde en mjölkfri ljus choklad baserad på ris
200 g karamelliserade nötter, hackade. Karamelliserade nötter85 g strösocker 25 g vatten [2 msk] 200 g rostade nötter 25 g smör. Chokladfudge500 g mjölkchoklad 50 g smör 390 g kondenserad mjölk sötad [1 burk] 2 g salt [0,25 tsk] 200 g karamelliserade nötter, hackade
"Sötmandelm hör till den där skaran livsmedel som blir vad du gör den till. Om du vill ha mindre bitar kan man krossa mandlarna när de har stelnat, tex som fyllning i en tårta eller som garnering av dina cupcakes
På toppen har jag även strött på salt mandel vilket passar utmärkt med chokladen. Grovhacka mandeln och stek i en stekpanna tillsammans med smör och salt tills mandeln börjar bli gyllenbrun och glansig
Chokladfuge med mandel och gojibär. Jag är nog inte den enda som bakar nästan varje dag vid juletid. Det är så roligt och mysigt samt att inspirationen bara fortsätter att flöda
Man ska ta isär de karamelliserademandlarna när de fortfarande är varma och sitter här med smått ömmande fingertoppar efter att ha gjort andra omgången
Tänkte jag skulle dela med mig av receptet på en chokladfudgemed mandel som jag gjorde till cafeet. Tonårssonen påtalade vänligt med bestämt att det snarare var en planta och att krukan som jag hämtat in från balkongen var större än själva granen
När den karamelliserade mandeln stelnat så hacka den i småbitar med hjälp av en vass kniv. Denna veckan har jag haft hur massa som helst att göra, hjälper inte till med två migrändagar på det
En trifle med fräscha äpplen, söt kolasås, knapriga karamelliserademandlar, mjuk och len vaniljkräm som toppas med lite hyvlad choklad och ett äppelchip
Så smakar dessa mjölkchokladfudgemedkaramelliserade salta mandlar. När den karamelliserade mandeln stelnat så hacka den i småbitar med hjälp av en vass kniv
Mörk choklad medkaramelliserade kokosflingor, mandel och aprikos. Smält kokossockret i en stekpanna och stek kokosflingorna tills de blir "karamelliserade" (blivit knaprig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.