Ibland tycker jag det är svårt att veta vad man ska göra med all rabarber – för vi får MYCKET – speciellt som maken är sådär förtjust i det, men den här kakan var en superbra sak att använda den till
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten. Häll kaksmeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm
Kvällen före Valborgsmässoafton invigde jag Ramlösa Kvarnmjölet Patisserie från samarbetet med Smakbox med att baka en citronpaj tänkt till lördagen och Valborgsmässoafton
Jag har ju en sån himla tur att min älskade man föredrar att laga maten och jag föredrar att baka (och därmed får stå för desserter) så därför fixar han lax och potatis i ugn nu och jag står för den ljuva krusbärspajen med ett marängtäcke på
Tillsätt smör och mjölet som blandats med bakpulver. Lands receptbank – här är alla våra recept med rabarber Rabarber- och marängkaka Ingredienser (8-10 bitar) 150 g smör 2 äggulor 1 ägg 1 dl strösocker 2 ½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 dl skivad rabarber 1 tsk kanel Maräng. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.