Skala vinterpotatis och skär den i tärningar eller tunna skivor. Lägg den i kallt vatten så att de inte mörknar.
Torka potatisen i en handduk. På så sätt slipper du stänk under stekningen och potatisen får en jämn stekyta.
Lägg Milda i kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När margaringet tystnat och blivit svagt brynt - lägg i potatisen och stek under omrörning.
Krydda med salt och peppar och smaksätt eventuellt med dragon, basilika eller pressad vitlök.
Efterstek på svag värme ca 10 minuter, så att potatisen blir mjuk.
Steka kokt potatis Har du kall, kokt potatis över i kylen? Perfekt! Skala, tärna och stek den sedan i en klick Milda. Tänk på att röra så lite som möjligt när du steker den, så att den inte går sönder.
Kontrollera att potatisen är genommjuk med en provsticka och har fått en gyllenbrun färg. Grädda potatisen i mitten av ugnen i 45 min. Ta därför ut plåten och rör om med en sked och låt potatisen grädda ytterligare i ugnen i 30-45 min. 1 kg potatis
Till det grillade igår åt vi ugnsrostad färskpotatis med rosmarin och annat gott. Klyfta potatis. Rör ihop olivolja, peppar och flingsalt med rosmarinsmak och blanda med potatisen
Denna veckan tänkte jag börja med att tipsa er om ett smidigt sätt att tillaga potatis i ugn. Det här är en potatis vi ofta äter till grillat men det är verkligen jättegott till det mesta
Brukar du råsteka potatis. Att krydda rejält med torkade örter och flingsalt sätter extra smak och potatisen kommer till sin rätt, glöm bara inte en gnutta råsocker också
Bryn potatistärningarna så att de får en yta och blir bruna utanpå. Skala stora fasta potatisar, tärna dem fint i 1 cm tärningar. 4-5 fasta stora potatisar
Vänd då och då, låt steka ca 20-30 min min totalt (beroende på potatis). 450 g potatis. Skala och riv alla ingredienser på grova sidan på rivjärn, blanda och stek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.