Rådjursgryta med calvados
recept.viltmat.nu
recept.viltmat.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500-600 g grytbitar av rådjur
  • 12 msk smör
  • 1 timjan rejäl nypa
  • 1 max 1 msk vetemjöl
  • 13 dl grönsaksbuljong
  • 11 dl calvados
  • 12 msk soja
  • 13 msk rönnbärsgelé
  • 12 dl creme fraiche
  • 11-2 msk grönmögelost
  • 1 salt & peppar
  • 12 st rödlökBryn köttet i smör, tillsätt hackad lök och kryddor (genröst med timjan) och se till att kryddorna verkligen steks i smöret. Pudra över mjölet och häll på grönsaksbuljong och calvados.
  • 1 Rör sedan ner gelén och sojan. Koka upp under lock och låt sedan småputtra 30-40 minuter. Rör i crème fraiche och grönmögelost låt grytan koka en halvtimme till.
  • 1 Går bra att göra färdig och sedan värma upp igen. Har även noterat att den inte blir sämre av att koka längre än vad receptet anger. Häll i en extra skvätt calvados precis före servering. Se till att det blir något över, för grytan är absolut delikat nästa dag.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.