Söt plommonmarmeladmedkaneloch vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte medkaneloch vanilj
Smaksatt medcalvadosoch en gnutta kanel blev den väldigt god i all sin enkelhet. Mitt andra marmeladkok gick också i enkelhetens tecken, men denna gång smaksatt med mer kaneloch även vanilj
Om du vill kan du också lägga i några kanelstänger, det är alltid gott ihop med plommon. Jag hejdade mig den här gången eftersom en av döttrarna frågade om jag måste ha kanel i allting
Hur mycket man vill ha är ju dels personligt och dels beroende på plommonen, så prova dig fram (dock utan att stoppa ner skeden du smakat med igen, då förstör du vaniljen)
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörk rom. Jag dricker inte alkohol överhuvudtaget, men jag tycker att det kan vara så sjukt gott med t ex
Lägg i en stor gryta med vatten ochkanel, och koka upp. Dela plommonen och ta ur kärnorna. Häll i sockret och koka upp, låt koka häftigt i 3 minuter. Skumma noga och låt stå i 15 minuter innan marmeladen hälls upp på rena burkar. 1 bitar kanel
Smaka av med salt och eventuellt mer sambal oelek och curry. ½ tsk kanel. Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i omgångar, de ska bara få fin yta
Eller så blandar du smör medkaneloch hälften av socker av andelen till kanel. Börja med ett pass på gymmet med brudarna för att sedan ta en frukost med dem på fiket
Det kanske låter konstigt och annorlunda medkanel i maten, men det blir väldigt gott. Det är så gott och man kan ju variera med olika kryddor osv från gång till gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.