Vilt

Vilt

  • 8 Recept
Rådjursgryta med syltlök och timjan

Rådjursgryta med syltlök och timjan

4 1 msk smör eller margarin 600 g grytbitar av rådjur alt älg eller nöt 1 tsk salt 1 tsk grönpeppar 4 dl vatten 3 msk viltfond eller kalvfond 3 msk gin 3 morötter 1 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl 2 msk gelé 1/2 knippe timjan (färsk eller kruka) 1 dl syltlök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Rådjursgryta med calvados

Rådjursgryta med calvados

500-600 g grytbitar av rådjur. 12 msk smör. 1timjan rejäl nypa. 1max 1 msk vetemjöl. 13 dl grönsaksbuljong
Viltfärsbiffar med rostad potatis och parmesankräm

Viltfärsbiffar med rostad potatis och parmesankräm

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Biffar 500 gram älgfärs 2 st ägg 0,5 dl crème fraiche , naturell 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk olivolja 1 msk smör Rostad potatis 500 gram potatis(ar) 600 gram sötpotatis(ar) 2 klyfta(or) vitlök 2 msk olivolja 1 krm salt 0,5 kruka(or) färsk basilika Parmesankräm 100 gram parmesanost , el
Helstekt rådjurssadel

Helstekt rådjurssadel

1,5 kg rådjurssadel, färsk eller tinad. 11,5 tsk salt. 10,5 tsk mald vitpeppar. 1SVAMPSÅS. 3 msk smör. 12 msk vetemjöl
Hare i gräddsås

Hare i gräddsås

1 hare, styckad i delar. 1salt. 1peppar. 11 tsk timjan. 11 morot, i bitar. 11 gul lök, i klyftor. 15 enbär, krossade