Fyllning. Skala och hacka räkorna. Mosa avokadon. Hacka äggen. Blanda räkor, avokado, ägg, dill, majonnäs, crème fraiche och smaka av med salt, peppar och citronsaft
250 g kavring 100 g smör. 300 g färskost 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 4 tsk pressad citron 1 st liten röd lök 500 g räkor ca 1 dl hackad dill
Läste senaste Allt om mat och hittade Sanna Nielsens recept på räktårta. Så skulle vi bjuda Loves gudföräldrar med familj på fika eftersom Love fyllt år och då blev det den här
Gör gärna räktårtan dagen innan servering så blir smaken godare. Överbliven räktårta förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn, det är mest garneringen som kan se lite vissen ut även om den är ätlig, detta kan motverkas delvis med att sätta plastfolie över
En god rätt till högtidsborden, buffén eller som förrätt (varför inte till Nyår) är denna tårta. Brukar även göra en glutenfri, sockerfri (LCHF) variant med matjessill, se här
Blanda avrunnen tonfisk med ägg, majonnäs och keso. Smaka av med salt, svartpeppar och kajennpeppar. Fördela fyllningen på två av bottnarna och lägg samman
Den här läckra lax- och räktårtan kommer i alla fall att stå på mitt bord, och ni hinner faktiskt göra den ni också, för den är inte ett dugg svår och inte heller särskilt tidskrävande att göra
Lax- och räktårta Botten ca 200 g kavring 75 g smält smör Fyllning 500 g räkor med skal 4 gelatinblad 100 g gravad lax 1 dl majonnäs 2,5 dl creme fraiche 0,5 dl finhackad dill 0,5 dl finklippt gräslök Garnering gravad lax löjrom dillvippor lime- eller citronklyftor eller skivor Riv eller smula kavringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.