När jag senast var och botaniserade på Paradiset Matmarknad i Stockholm hittade jag nämligenenpåse med teffgryn avsedda för just gröt, ochdenpåsen fick följa med mig hem
Har man både portionsbitar av lax och grönsaker hemma i frysen är det dessutom lätt att få ihop en lunch eller middag när man får gäster med kort varsel - vilket händer emellanåt
Dels för att påminna oss själva om alla maträtter som vi inte ätit påen smärre evighet men också för att förenkla lite för er att hitta bra tips på middagar utan att behöva bläddra genom hur många inlägg som helst
Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hitoch dit utan det är bara att köra på. Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla stadenpå landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
Rör ihop kvargen med havregrynenoch tillsätt sedan salt och bakpulver. En nypa salt. En nypa salt. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnenpå 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar påplåtenoch forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.