Smält smöret. Tillsätt brödsmulorna och rör om tills brödsmulorna sugit upp allt smör.
Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Platta till och ställ kallt.
Fyllning:
Mät upp färskost, crème fraiche, salt, peppar och citronsaft i en bunke.
Blanda ihop.
Skala och hacka räkorna. Hacka rödlöken fint. Hacka dillen fint.
Tillsätt de hackade räkorna, rödlöken och dillen till färskostblandningen.
Blanda till en jämn smet.
Bred ut smeten på kavringsbotten och ställ in i kylskåpet och låt stå minst 2 timmar eller upp till 2 dygn före servering.
Garnering:
Före servering: Garnera tårtan med färska räkor, citronskivor och dillkvistar.
Planeringstips:
Gör gärna räktårtan dagen innan servering så blir smaken godare.
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven räktårta förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn, det är mest garneringen som kan se lite vissen ut även om den är ätlig, detta kan motverkas delvis med att sätta plastfolie över.
Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Dela kavringen i bitar och kör i matberedaren tills det blir smulor. Smält smöret och blanda i. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter
Eftersom hittarecept. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Räk&Äggtårta till fest. 23 juni 2019 @ 22. 53. Denna tårta är väldigt supergod och passar bra både till påsk, midsommar eller julbordet om man vill det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.