Räktårta
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Räktårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g kavring
  • 100 g smör
  •  
  • Fyllning
  • 300 g färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 tsk pressad citron
  • 1 st liten röd lök
  • 500 g räkor
  • 1 dl hackad dill
  •  
  • Garnering
  • 250 g räkor
  • 1 st citron
  • 0,5 krukor dill

Beskrivning

    Gör så här:

    Botten:

    Mixa brödet i mixer.

    Smält smöret. Tillsätt brödsmulorna och rör om tills brödsmulorna sugit upp allt smör.

    Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Platta till och ställ kallt.

    Fyllning:

    Mät upp färskost, crème fraiche, salt, peppar och citronsaft i en bunke.

    Blanda ihop.

    Skala och hacka räkorna. Hacka rödlöken fint. Hacka dillen fint.

    Tillsätt de hackade räkorna, rödlöken och dillen till färskostblandningen.

    Blanda till en jämn smet.

    Bred ut smeten på kavringsbotten och ställ in i kylskåpet och låt stå minst 2 timmar eller upp till 2 dygn före servering.

    Garnering:

    Före servering: Garnera tårtan med färska räkor, citronskivor och dillkvistar.

    Planeringstips:

    Gör gärna räktårtan dagen innan servering så blir smaken godare.

    Hållbarhet och förvaring:

    Överbliven räktårta förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn, det är mest garneringen som kan se lite vissen ut även om den är ätlig, detta kan motverkas delvis med att sätta plastfolie över.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.