Nu när jag jobbar hemifrån en hel del är det viktigt med bra lunch och mellanmål. Jag tycker det kan vara rätt klurigt att hitta bra, snabba och GODA saker att äta nu när det är så mycket som ska hinnas med på alldeles för kort tid (Vincent går relativt korta dagar på förskolan)
Pumpa tycker jag verkligen hör hösten till. När dagarna blir allt kortare och temperaturen lägre - då börjar jag genast baka massa gott med pumpa/butternutpumpa
Goda enkla men kom ihåg att låta det svälla, gärna över natten. 2 portioner, ca 8 plättar. Ca 300 gr bakad pumpa (jag bakar i ugn och fryser in i portionspåsar)
Närmare bestämt den 11/11/11 – ett sådant datum kommer inte tillbaka ofta (det gör i och för sig inget datum, men alla ettor gör ju att det här är en aning mer speciellt – hoppas alla andra dagar förlåter mig för min favorisering)
Här kommer ett recept som kom till då jag behövde använda upp det som fanns i kylen. Lite kokt quinoa, lite pumpapuré, lite vårlök var som fanns, men med hjälp av ett ägg och lite mjöl blev det till en perfekt pannkakssmet
Det är lite svårt att veta när halloween ska firas i år tycker jag. Är det den 31. a. Eller 4. e november. Trist att det råder lite osäkerhet kring detta, för jag vill ha en specifik spikad dag (även om jag tror att 31
Man känner verkligen att det börjar bli höst. Det är nästan så att man får lite ångest när man tänker på vintern med kyla och mörker, men jag måste säga att jag gillar hösten och höst-maten
Igår gav jag mig på den där pumpan som var så mjölig igen, och gissa vad. Den funkade hur bra som helst som bas i ett par kryddiga amerikanska pannkakor
Överdoserar pumpor å det grövsta. Vi har redan ätit ruggigt god pumpapaj och gjort pumpapannkakor. Och i veckan blir det både pumpapasta och vridna baguetter med pumpa
Äntligen är förkylningen borta och jag kan träna igen. Senaste dagarna har kroppen verkligen skrikit efter att få röra på sig och jag började få ont i ryggen och i knäna av bristen på cirkulation
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.