4 färska pilgrimsmusslorisittskal. 4 msk smör4 tsk japansk soja4 tsk pressad limejuice2 tsk finhackadingefärafinrivetcitronskaltillgarnering1. Öppna musslorna eller be dinfiskhandlare göra det3. Fördela alla ingredienseriskalen4. Ställ in de hela musslorna i 250 graders ugn i ca 4 minuter alt lägg dem på grillenNär dem är färdiga tag av överdelen av musslan och garnera med det rivnacitronskalet. 4 personer 4 färska pilgrimsmusslorisittskal
IngredienserPortioner. 4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och rökta mandlarDe rökta mandlarna hittar du inaturgodishyllan. De ger förutom en fylligare smak till soppan också en krispig textur
Skala och finhacka löken, finhackachilin och fräs försiktigttillsammans med ingefärani resten av oljan i en kastrull tills allt mjuknar och blirglansigt
Låt det svalna och skala pumpan och dela ibitar. Tror det kan vara mitt tredje recept här på pumpasoppa, men det är ju så gott och passar så väl i höstmörkret
Skala den sedan med en vass kniv och ta bort kärnorna. Celtic Sea Salt, Glutenfritt, Lunch, Paleo, Pumpasoppa, Recept, Rostad Butternut Pumpa, Soppa, Stenålderskost Tagged With
Skalavitlöken, skär ett snitti löken vit rotfästet och kläm ut innanmätet. butternutpumpa, Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, pumpasoppa, rostad vitlök Förresten så kliar det ifingrarna att bjuda hem folk på middag och starta med denna soppa som förrätt
Med tanke på att de flesta grönsaker får en djupare och mustigare arom av att tillagasi ugnen, resonerade jag som så att en pumpasoppa med ugnsrostad pumpa borde blifinemang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.