Tycker ni som jag att semlor är ett av de godaste bakverk som finns. Mina fluffiga PetitChouxer som jag bakat blev så goda med mandelfyllning och lättvispad grädde
Idag har jag bakat de här goda petit chouxen efter att ha sett ett avsnittav hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petit choux
Smaka av med vitpeppar. Baka petit choux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Skär/klipp av toppen på petitchouxerna. Fyll hälften avpetitchouxerna med creme fraiche, rödlök, dill och kallrökt lax och hälften med creme fraiche, dill, rödlök och röd caviar
Smaka av till bra styrka (ta mer ost eller crème fraiche). Efter en del funderande föll valet på petitchouxer, som jag faktiskt aldrig har gjort tidigare
Läckra petit-choux fyllda med vaniljkräm och grädde. Knepen för att lyckas med petit-choux. Spritsa eller klicka ut små bollar eller avlångapetit-choux (ca 5 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper
Blanda alla ingredienserna till en deg och kavla den tunn på bakplåtspapper ställ sedan i kylen. Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesser choux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.