Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrejoch krossade drömmar
Den traditionella semlan har fått rejäl konkurrens av uppkomlingar som semmelwraps, semmelsmothie, croissemla (Korsning mellan croissant och semla) semlor fyllda med nutella, chokladgrädde osv…
· Skär av ett lock på semlorna. Fylld med pistagekräm smaksatt med rosenvatten, som om en vanlig fastlagsbulle och en baklava hade fått en bebis tillsammans
) Låt dem svalna och skär/klipp sedan upp dem, lägg i valfri fyllning och på med locket igen. Spritsa ut degen i valfria former på en plåt med bakplåtspapper
Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen
Jag skulle baka frukostbullar men kom på att det var roligare att baka semlormed tanke på fettisdagen imorgon… Nu har vi i alla fall vetebullar hemma =) Det blev mycket goda semlor av dem
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petitchouxenmed dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.