Bakverk

Bakverk

Lyckokakor

Lyckokakor

4 äggvitor 2,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0,5 dl Maizena majsstärkelse salt 1 tsk vaniljsocker 75 g smör, smält och avsvalnat 1 citron, rivet skal
Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Ingredienser Portioner. 40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Baskisk cheesecake

Baskisk cheesecake

800 g färskost, rumstempererad 3 dl strösocker 6 ägg, rumstempererade (stora) 5,5 dl vispgrädde (minst 36 % fetthalt) 0,6 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 2 tsk citronsaft
Ryttarkaka

Ryttarkaka

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg. Tillsätt övriga ingredienser och rör om
Kladdkakegrottor med salt kola

Kladdkakegrottor med salt kola

200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)225 g smör3,5 dl strösocker2,25 dl brunt farinsocker strö1 msk vaniljsocker4 stora ägg3,5 dl vetemjöl1 dl kakao1 krm salt2 påsar Wherther’s Original Soft Caramels à 125gflingsalt att dekorera med