Petit choux med chokladfluff
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1100 g smör
  • 12 dl vetemjöl
  • 13 ägg
  • 11 dl grädde
  • 11 msk honung
  • 1200 g mjölkchoklad
  • 12 msk smör, osaltat
  • 14 msk god glass
  • 11 dl smultron eller hallon
  • 11 msk florsocker
  • 1 Petit-choux3 dl vatten 100 g smör 2 dl vetemjöl 3 ägg
  • 1 Chokladfluff, (ganasch)1 dl grädde 1 msk honung 200 g mjölkchoklad 2 msk smör, osaltat
  • 1 Vaniljglass4 msk god glass
  • 1 Garnering1 dl smultron eller hallon 1 msk florsockerPetit choux
  • Värm ugnen till 200 grader. Koka upp vatten och tillsätt matfettet. Låt fettet smälta och få ett uppkok. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens kanter. Smöret får inte krypa ut. Ta kastrull från värmen och låt smeten svalna. Tillsätt ett ägg i taget och rör minst 5 minuter mellan varje ägg så att smeten blir luftig. Detta är viktigt då petit chouxerna ska bli fluffiga under gräddningen. Spritsa ut smeten på plåten, det ska bli cirka 15 stycken. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Öppna inte luckan under första 15 min av gräddningen, de är känsliga för drag. Låt sen svalna på galler. Chokladfluff
  • Hacka chokladen till tryffeln Koka upp grädde, och honung. Häll det över den hackade chokladen. Mixa med en visp eller en stavmixer och tillsätt sedan smöret. Stoppa ner smeten i en engångsspritspåse och låt stelna i kyl. Servering
  • Skär snitt i petitchouxer och spritsa i chokladfluffet. Skeda upp glass. Sikta florsocker över och strö över smultron.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.