1 Garnering1
dl smultron eller hallon 1 msk florsockerPetit choux
Värm ugnen till 200 grader. Koka upp vatten och tillsätt matfettet. Låt fettet smälta och få ett uppkok. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens kanter. Smöret får inte krypa ut. Ta kastrull från värmen och låt smeten svalna. Tillsätt ett ägg i taget och rör minst 5 minuter mellan varje ägg så att smeten blir luftig. Detta är viktigt då petit chouxerna ska bli fluffiga under gräddningen. Spritsa ut smeten på plåten, det ska bli cirka 15 stycken. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Öppna inte luckan under första 15 min av gräddningen, de är känsliga för drag. Låt sen svalna på galler. Chokladfluff
Hacka chokladen till tryffeln Koka upp grädde, och honung. Häll det över den hackade chokladen. Mixa med en visp eller en stavmixer och tillsätt sedan smöret. Stoppa ner smeten i en engångsspritspåse och låt stelna i kyl. Servering
Skär snitt i petitchouxer och spritsa i chokladfluffet. Skeda upp glass. Sikta florsocker över och strö över smultron.
Blanda det med mandelmassa och mjölk. Vispa grädden lätt och blanda med hjortronmyltan. Fyll bullarna med mandelmassa och spritsa eller skeda på grädden
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petitchouxenmed dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Baka petitchoux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
PATE A CHOUX. Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesserchoux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.