Klä botten med bakplåtspapper. Känn med en sticka att potatisen är helt mjuk. Bjuder jag patén med fisk, kryddar jag enbart med dill, serverar jag den med kött smaksätter jag med persilja och när den ska ätas som ensamrätt med olika färska kryddor
Blanda potatis, purjolök, hackad vitlök, örter, grovriven ost, salt och peppar i en stor bunke. Peta försiktigt med en kniv så att äggstanningen rinner ner
Skala och strimla potatisen fint, gärna i matberedare eller med en mandolin. Blanda samman potatisen med lök, dragon, dill, salt, peppar och ost i en skål
Garnera med färska örter. Ev klä den med bakplåtspapper. Färska örter. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll mellan varven och avsluta med gräddmjölken
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Igår testade jag för första gången att göra en potatispaté i en sockerkaksform. ) Kan tänka mig att den med getost skulle fungera alldeles utmärkt till lamm
Skala och strimla potatisen fint, gärna i matberedare eller med en mandolin. Blanda samman potatisen med lök, dragon, dill, salt, peppar och ost i en skål
Garnera som du vill, gärna med färska örter. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.