Ansjovisen på mammas tallrik med kaviarägg. Ringla över olivoljan och krydda med svartpeppar. Inte av mig dock som AVSKYR sill men det hindrar ju inte att jag delar med mig av receptet här
Servera fisken medansjovissmöret, några räkor, hackad rödlökoch pressad potatis. Här har du en saftig fin fisk som toppas med det nötiga varma smöret som smaksatts med ägg och den salta ansjovisen
Mixa majonnäsen och örterna med stavmixer, tills det blivit en skön grön färg. Lördagens projekt hos oss var att laga Lillemor Edlunds frestande medelhavsmeny
Dressingen är en majonäs med choritzo, osten en cheddar ochrödlöken är syrad och karamelliserad. Bacon är bra om man vill få in mer fett i köttet, ochdärmed smak
Börja med löken och gör sedan potatiskakan. Stjälp upp potatiskakan på ett skärbräde. I lördags på landet gick jag "all in" med kött, potatis och tillbehör
Häll på balsamvinäger och krydda med timjan. På ICA´s hemsida hittade jag ett recept på Karamelliserad Rödlökmed getost som skulle vara till en lammburgare
Den här jättegoda potatiskakan blir ett perfekt tillbehör till framförallt fisk, men även till kött. Använder du potatis som fått kylskåpskallna helt blir GI-värdet lägre och då kan kakan ätas även av dem som är extra försiktiga med kolhydratintaget
Smaka av med salt, peppar och hackad persilja, avsluta med lite olivolja. Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.