Potatisen kokade jag först. Fisken panerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Men jag hade kommit över några prisvärda laxfileer som låg i frysen och väntade på att bli tillagade
Om man inte tål mjölk kan man i stället för pepparrotsosten ta Sour Supreme - av soja - och smaksätta med färsk, riven pepparrot och lite salt, samt använda någon alternativ grädde
En fin bit torskrygg serverat med kokt potatis, riven pepparrot och skirat smör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
Lägg upp potatis, broccoli och fisk på tallrikar. Koka potatis i saltat vatten. Men igår vispades inget smör, utan det bryntes och serverades till en bit torskrygg
Finriv potatisenoch mixa bönorna tillsammans med grädden. Har du en överbliven potatis i kylskåpet. Äggen köper jag av en kompis, och de är värpta av glada höns som sprätter omkring och pickar mask och andra mumsigheter i grönskan
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Dillkrämen med crème frâiche och senap blev lagom såsig till pressad potatis. Att dill, senap, pepparrot och citron passar till lax känner nog många redan till, men för mig blev det en ny och väldigt angenäm bekantskap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.