Ju längre jäsning desto syrligare bröd. Gör en fördeg genom att blanda vetekross, vetemjöl och jäst, kryddor och vatten2. Tillsätt den rivna potatisen, oljan, saltet och grahamsmjölet och bearbeta degen4. Forma 2 brödoch låt jäsa i brödkorgar eller i mjölade handdukar i skålar6. Prova även med att skålla 1 dl grahamsmjöl med 1 dl kokande vatten som tillförs degen DAG 2 10 g jäst
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Koka upp igen och servera sedan med nybakat bröd. Idag ska vi äta den här goda potatis och purjolökssoppan till middag tillsammans med nybakad focaccia som vi doppar i olivolja med lite salt i
Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. Tryck till med sked eller gaffel. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Täck över degbunken med plastfolie och en handduk. Låt svalna och njut av nybakat bröd. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.