Genom att hälla hett vatten över mjöler och ”cerealier”, gärna grövre typer som fullkornsmjöl ochråg/vetekross, så ökar man degens vatteninnehåll och sätter stopp för vissa enzymer i brödet, vilket påverkarbrödets smak, näringsvärde, konsistens och hållbarhet
Allt blev väldigt uppskattat, trodde först att det skulle bli för trångtpå grillen. Idag får det bli ett hembakat brödpå grillen, det är väldigt gott att ha till maten
Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Apropåfavoritbröd. Tätt efter lingon – ochzucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
jag brukar köpa de där gula från blå band jag lägger in en bild så ni vet va ni ska leta efter. blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Men det är på något sätt inte i närheten av rå mat för det. I klassikern Sju sorters kakor finns ett avsnitt som heter Utan ugn fyllt av recept på kakor och sötsaker som alltså inte gräddas i ugnen
Bortsett från att jordärtskocka är sjukt gott innehåller det även bra mat för dina tarmbakterier. Jag är för tillfället helt insnöad på tarmen och dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner och fermenterad mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.