1 Pajdeg100
g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten
1 Fyllning200
g västerbottensost, grovriven 2 ägg 2 dl mjölk eller vispgrädde Salt och nymalen pepparVärm ugnen till 200 grader.
Pajdeg
Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme.
Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Fördela västerbottensost i pajskalet.
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad.
Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad. Värm ugnen till 200 grader. Pajdeg. Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter
Ingredienser till PerMorbergs sjömansbiff i Crock Pot. Jag älskar Per Morberg och hans recept. Idag lagade jag för första gången sjömansbiff, PerMorbergs sjömansbiff i Crock Pot
Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt god. Krämig och god smak. Har aldrig haft kummin, lagerblad och paprikapulver i förut, däremot brukar jag ha i vitlök och chilisås
”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta. • Strö lite salt på fisken och låt den stå och dra en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.