1 pajdeg100
g smör 100 g vetemjöl [1,65 dl] 2 msk vatten, kallt
1 Fyllning200
g västerbottensost, grovriven 2 ägg 2 dl mjölk (eller vispgrädde) salt peppar, nymalenVärm ugnen till 200 grader.
Pajdeg
Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme.
Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Fördela västerbottensost i pajskalet.
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad. Matsortera dina äggskal till återvinning och njut av din västerbottenpaj!
Pajskal, ca 20 cm. 2 dl förvällda kantareller. 2 rejäla skivor chèvre. 3 ägg. 2 dl mjölk eller grädde. Fördela svampen jämt i pajskalet och smula över osten
Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad. Värm ugnen till 200 grader. Pajdeg. Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter
Ingredienser till PerMorbergs sjömansbiff i Crock Pot. Jag älskar Per Morberg och hans recept. Idag lagade jag för första gången sjömansbiff, PerMorbergs sjömansbiff i Crock Pot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.