Det blev dels denna goda pastamedpumpaoch getost samt rostade pumpakärnor. Blanda sedan samman med den nykokta pastanoch toppa med smulad getost eller fetaost
I den här rätten ugnsbakar (eller grillar) jag pumpanoch brutna tofubitar tillsammans med rikligt med olivolja, vitlök, salt och peppar tills de får en mustig smak och en både knaprig och mjuk konsistens och blandar sedan ner det med lite havregrädde i nykokt pasta
500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Blanda nykokt pastamedpumpa, citronskal, halverade tomater och tärnad fetaost. Denna pastan gjorde jag förra veckan på Crown Prince-pumpa som jag använde till Pumpasoppan jag hade med mig på bloggträffen
Blanda ner lite pastavatten för att dryga ut. ) och smaka av med en vitlöksklyfta. Mosa sedan samman med en gaffel i en skön skål som du tycker om (matlagning blir ju så mycket roligare då
Blanda ihop såsen medpastanoch låt svalna. Under tiden som du kokar pasta fräser du hackad vitlök i olivolja och tillsätter hackade sardeller, fräser en stund och pressar i en halv citron som du sedan lägger i (använd helst ekologisk eller tvätta den noga innan)
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Servera med färsk pastaoch toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnetoch rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.