500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Genom att filéa tomaternaoch skölja bort fröna får man extra mycket sötma + trippelsältan från sardeller, oliveroch kapris = en liten smakbomb i munnen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti. Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket
Vi blev lite sugna på en riktigt bra pasta. Om man vill öka styrkan lite så kan man ta hälften av jalapeñon och steka den tillsamman med löken i starten
Ju mognare och söta tomater – desto bättre resultat. Du behöver inte vara orolig för att det ska smaka för mycket sardeller eller fisk – det blir bara en underbar fyllig smak som även den som vanligtvis inte gillar fisk eller sardeller brukar älska
Servera med kokt pasta, ruccola och vitlöksbröd. Jag har dessutom börjat köpa fryst majskycklingfilé senaste tiden - godare och lagom stora portionsbitar jämfört med många av de vatteninsprutade filéer som finns i frysdisken
pastasvartaoliverkikärtor, en liten burksoltorkade tomater,finstrimlade, en halv burk,fänkål,finstrimlad, (ca en halv till 2 pers)(valfri)salladsdressing
Servera med spagetti, tagliatelle, penne, fusilli eller annan pastaformoch lite sallad. Men eftersom jag blir sugen på krämig pastasås ganska ofta försöker jag utöka repertoaren med krämiga såser så att det inte blir för tjatigt (just carbonara är svårt att kännas som tjatigt men ändå)
Servera med nykokt pasta. Lägg i kapris, smaka av med salt, peppar och lite kaprislag. Ringde mina föräldrar som var på landet och fråga ifall de ville komma förbi på middag när de åkte hem och de kom på snabbvisit så det var trevligt och en matlåda fick följa med mamma hem också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.