11/2 tsk
saltSkölj och skrubba potatisarna noggrant, men gnid inte bort skalen. Lägg dem i en passande gryta.
1 Häll
i salt och vatten och ge potatisarna ett hastigt uppkok. Sänk sedan värmen och bred en kökshandduk över grytan innan du sätter på locket. Koka potatisarna och känn efter med en sticka om de är är färdiga.
1 Häll
av vattnet, ta tag i grytans öron och tippa den fram och tillbaka tills potatisarna är torra och har börjat skrynkla sig. Låt dem stå och ånga vid sidan av plattan en stund under handduken. Ät dem varma med mojo picó eller mojo verde eller tillasmmans med andra varma och kalla tapas.
1 Kärna
ur chilifrukten. Ta bort stjälken från paprikorna, skär bort kärnhuset och bryt paprikorna i halvor.
1 Lägg
dem med skalsidan upp i en ugnsfast form och grilla högt upp i ugnen på maxvärme tills skinnen svartnat och fått blåsor.
1 Låt
dem svalna i en skål, täckt med plastfolie. Kondensen gör att skalen släpper, så efter en stund kan du bara dra av dem. Chilin kan ha skalet kvar.
1 Mixa
paprikorna och chilin med de andra ingredienserna till en slät sås. Krydda och salta.
1 Skala
vitlöksklyftorna och kärna ur och dela chilin.
1 Mixa
dem med koriandern (även stjälkarna), oljan och vinägern och smaka av med salt.
Papasarrugadas600 g delikatesspotatis, med skalet kvar 1 l vatten 1 dl salt. Heta räkor400 g skalade räkor 2 röda chilifrukter 4 klyfta vitlök 0,5 dl olivolja 100 g smör 300 g romanticatomater 2 salladslökar 1 dl färsk bladpersilja, hackad salt svartpeppar
Mjölet går att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker (främst i storstäderna här i Sverige). svartpeppar, spiskummin, torkad vitlök eller torkad chili att krydda med, valfritt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.