Papasarrugadas - saltkokta potatisar Potatisarnas skal blir lite rynkigt och saltet som sitter kvar gör att de nästan glittrar lite och bilar en sorts skorpa
Skrynkliga potatisar. Tvätta små potatisar, låt skalet vara kvar. Placera dessa i en kastrull med lock, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt ett 2 dl grovsalt /liter vatten och koka potatisen under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen är klar
Papasarrugadas600 g delikatesspotatis, med skalet kvar 1 l vatten 1 dl salt. Heta räkor400 g skalade räkor 2 röda chilifrukter 4 klyfta vitlök 0,5 dl olivolja 100 g smör 300 g romanticatomater 2 salladslökar 1 dl färsk bladpersilja, hackad salt svartpeppar
Aldrig trodde jag väl att en pocketbok kunde få igång min julpysselnerv så. Nu har jag testat att göra en annan modell av pappersgranar i lite mer vintagestil
Idag blir det papas con mojo rojo, och drömmar om sand mellan tårna på kanarieöarna. Papas con mojo rojo1 kg delikatess potatis1 kg havssalt4 skivor vitt bröd3 msk rödvinsvinäger4 hackade vitlöksklyftor½ tsk nystötta spiskumminfrön½ krm cayennepeppar1 msk paprikapulver1 äggula1½ dl olivolja2-3 msk vatten att späda med1
Börja med att skala potatisen och koka den med lagerbladet i 10 minuter häll av vattnet och låt potatisen kallna,holka sedan ur potatisen med en tesked eller liknande och ställ åt sidan
Cut rice paper into thick strips,by laying two sheets on top of one another. Use a large, very sharp knife to cut the sheets into strips by placing the blade onto the paper and pressing firmly
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.