Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa så smeten blir jämn. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Rör i Milda i smeten. Lät gärna smeten stå och svälla ca 30 minuter.
Värm en stekpanna eller pannkakslagg och tillsätt lite margarin. Häll ett tunt lager smet i Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller pannkakslagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i ett tunt lager smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och färgen på pannkakorna är gulbruna. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
Grilla jordgubbarna och ananasen på grill eller grillpanna strax före servering. Servera gärna pannkakorna och frukten med Milda Visp eller vaniljglass.
När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända pannkakorna. Häll i en matsked smör-&rapsolja i pannan och stek 2-3 små pannkakor åt gången
Stek pannkakorna i smör, gärna på plättlägg på medelstark värme. Kanadensiska Pannkakor (Vi gjorde en stoooor laddning, 4-dubblade detta recept) 50 g smör 3 st ägg 3 dl grädde 5 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker Serveras med färska bär, t ex jordgubbar, melon och vindruvor och lönnsirap Smält smöret och låt det svalna
1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.