Det blev en enkel middag med potatisklyftor, panerad spätta och stuvad spenat. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, jag började äta färsk spenat och sen gick det plötsligt bra med djupfryst och sen började jag äta stuvad spenat också
Ringla över lite citronsaft och servera tillsammans med potatismos, grönsaker och god sås. Låt tofun sjuda i lättsaltat vatten eller buljongvatten i någon minut, på så vis får den bättre struktur, eventuell kan en viss bitterhet försvinna
Ta upp tofunmed en hålslev och låt den svalna något innan du skär upp den i mindre bitar. För att få denna glutenfri kan ströbrödet ersättas med glutenfritt ströbröd eller grovt mixad solrosfrön (pulseras i mixern)
Tofumedspenat. Skär tofun i bitar och stek tillsammans med de andra ingredienserna. Tofu,. Då får vi ett bröd med protein också, och det smakar lite mer surdegsbröd
Idag blev det en enkel stir-fry medspenat och tofu som jag stekte ihop med vitlök. Pressa ur så mycket vätska som möjligt från tofu genom att lägga den mellan två tallrikar med en tyngd på ovanpå
Börja med att lägg tofun i press. shitake, spenat och tofu. Vanligtvis gillar jag inte smaken på tofu, men i detta fall var den ganska hårt stekt, och dessutom indränkt i den kryddiga chilisåsen, så den smakade riktigt gott
En ljuvlig sallad medlimedressing och paneradtofu. Ingredienser paneradtofu. Ha en klick koksolja och en skvätt soja i en stekpanna och stek tofubitarna på medelvärme tills dom har en krispig yta
Medpaneradtofu, och kokosgrädde. Paneradtofu. Till och med den köttätande mannen tog påtår på tofun som han prompt skulle byta ut mot kyckling på sin egna tallrik
Stek tofun i en annan stekpanna i rikligt med olja tills tofun tar färg. Blanda potatismjöl, chili och salt i en bunke, tärna tofun och låt rulla runt i potatismjölblandningen
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.