Paneradfiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Häll såsen över fisken. av med salt. Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg det rivna äpplet på bitarna tillsammans med purjolöken
Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter
Garnera fiskrättenmed lite hackad dill och servera med ris och en god sallad. Såsen kommer att passa väldigt bra till andra sorters fisk också och maträtten kan serveras både till vardag och fest
Servera med sallad och kokt potatis, pasta eller ris. Tvätta och strimla purjolöken. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Servera gärna soppan med kokt ägg och något gott bröd. Mjuk och mild i smaken och mättar gott - och att spenat dessutom är supernyttigt gör ju inte saken värre
Kall dill sås. Fiskfilenpanerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Idag blev det fiskmed kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
fiskgrytamed dill och morötter,. Servera med potatis till. Lägg i fiskbuljong, lite salt och vitpeppar. Skala morötterna och dela de i skivor på snedden
Själv tycker jag att det är minst lika gott med blomkålspuré som medpotatismos, men den åsikten delar inte Amanda, så därför gjorde jag halva formen med vardera
Kommentarer
millan_and
Gott och enkelt. Förbereder man såsen och skalar potatis dagen innan så är det inget arbete.
annelij-13
Väldigt gott och mycket enkelt. Jag använde panko ströbröd.
Logga in eller Registrera för att kommentera.