Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Torskmedspenatoch tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
Paneradtorskmed parmesanpotatismos och fänkålssallad med grapefrukt. Hetta upp rikligt med smör i en panna och stek på mellanvärme så att torsken får fin stekyta men utan att bli torr i mitten
Idag blir det alltså en vardagsfiskrätt, men ändå med lite guldkant, mandel- ochkokospaneradtorsk. fryst bladspenat, försiktigt tinad tillsammans med flisad vitlök och vänd i en klick smör + lite kvarnsalt
Servera torskenmed grönsakerna och kokt potatis vid sidan av. Skär torsken i portionsbitar. Skålla tomaterna genom att skära ett kryss på toppen, sänka ned i kokande vatten ett par minuter och sedan dra över med iskallt vattem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.