Fick med mig ett gäng Päron sist jag var hemma i Tidaholm, jag och mamma var upp till Varv en sväng och päron fanns det i rikliga mängder och stora och fina var de
Börja med fruktkompotten. Äppel- och päronkompott. Skala frukten (använd gärna mjukare päron och äppelsorter) och lägg bitarna tillsammans med vattnet i en kastrull
En äppel- och päronkompottmed smuldegscrunch som varvas i skål och toppas med vaniljsås. Till efterrätt till vår tre-rätters i fredags hade mannen beställt "något med vaniljsås"
Om man inte äter ostmackor till kan man också smula ned lite mosad fetaost i crème fraichen. När det är sommar och semester kan man ha annat för sig än att tillbringa massor med timmar vid en varm spis
Servera gärna något gott bröd till, eller som jag, varma ostmackor som du enkelt gör av rostebröd, smör och ost som du sedan sätter in i ugnen tills osten smält och fått fin färg
Fast jag är hemma med sonen som är fortsatt sjuk med ont i halsen. Nåja, jag får väl tillfälle att jobba litegrann då med planeringen av mina kurser och det är ju inte fy skam det heller
Gott till soppan är varma krispiga ostmackor direkt från ugnen eller vitlöksbröd som doppas. Passa på att göra krämig, supersmarrig pumpasoppa med lite smak av vitlök och grädde
Ett frasigt vitt bröd eller dubbla ostmackor, körda i smörgåsjärnet, fullbordar det hela. En skål med en värmande, kryddstark vegetariska chili till lunch känns inte helt fel nu när temperaturen krupit nedåt
Godast blir den att mixa med lagerbergsbladen kvar i. 1salt och pepparLägg lök och morötter med lagerbladen i en stor gryta. Bryn lite lätt innan du slår på vatten och låt det koka i 20 minuter med buljongtärningarna. 1Salta, peppra och servera, gärna med en ostmacka till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.