Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd. Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar
Lägg citrongräset i buljongen med ingefäran skuren i skivor, hälften av chilin och vitlöken. Jag älskar pumpa, jag älskar asiatiska smaker och jag älskar soppor – en soppa på pumpamed smak av citrongräs, chili och lime eller citron kan ju inte bli fel
Skala och hacka löks och vitlök. Med förra året i färskt minne vet jag att kosthållet de närmaste dagarna kommer att begränsas till soppa, smoothies och Alvedondrinkar
Pressa ut vitlöksgosetmed hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Den här soppan är helt himmelsk god om man som jag älskar vitlök
Gillar man vitlökssmak så kan man ha i pressad vitlök i påsen med krutongerna – smaskigt värre. Häll i kokosgrädde, peppar, chili, pressad vitlök och lite riven ingefära
Släng i pumpabitarna, lite havssalt och några drag med pepparkvarnen. ) och mycket riktigt, hittade en soppamed butternut som bas och med asiatiska toner
Med tanke på bakslaget som våren råkat ut för nu så är det helt ok att äta en varm soppa tycker jag. Nu skulle Gordon Ramsay bli så där upprörd på mig igen, men till den thailändska soppan åt vi franskt
Soppan kan serveras med rostat pitabröd eller med cornflakes. Recept för en krämig pumpasoppa blir allt mer eftertrakt soppans framgång beror naturligtvis på kvaliteten av vattnet som används för att förbereda soppan
Soppa är självklart, och sedan funkar de fint i bakverk som exempelvis mjuka kakor och paj. Fick tipset om att rosta pumpa i ugnen med bland annat olivolja och vitlök
jordärtsskockssoppamed västerbottenflarn, och till dessert hade min glassälskande man gjort en lime- och kokosparfait till vilken han serverade smör- och sockerstekt ananas
Mixa tills Du erhåller en slät soppa. Pensla med ett uppvispat ägg. Servera med fingerbröd. i cirka 20 minuterPumpasoppa, 8 pers2 msk smör2 gula lökar, finhackade3 vitlöksklyftor, finhackat2 morötter, skalade och tärnadepumpakött i tärningar (vi använde en cirka 6 kg pumpa totalt, mycket av vikten är ju skalet. ) 2 tsk malen koriander 1 dl färsk koriander, hackad 1 dl färsk persilja, hackad 2 msk färsk riven ingefära 2 kanelstänger 1,5 l grönsaksbuljong 2 msk chilisås (den som ser ut som ketchup) 5 dl creme fraiche Fräslöken i smöret till det får en fin färg, tillsätt morötter och pumpakött och kryddor. Häll över buljongen och låt koka i cirka 20 minuter eller tills pumpan är mjuk. 3 vitlöksklyftor. 6 kg pumpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.