Curd, sylt och saft

Curd, sylt och saft

  • 45 Recept
Hemgjord fikonmarmelad

Hemgjord fikonmarmelad

Jag är överlag väldigt dålig på att köpa färdig syltoch marmelad, det är ju så himla enkelt att göra själv
Rödlökschutney

Rödlökschutney

Jag hade nog dubbla mängden socker och lät den sjuda dubbla tiden också, så min blev mer som karamelliserad rödlök (which I love)
Rödlökschutney med sting

Rödlökschutney med sting

Efter en middag på Ingelsta Kalkons butik här i Stockholm där vi fick världens godaste kalkonburgare med rödlökschutney som smälte i munnen och samtidigt hade en lätt hetta, ville jag göra samma hemma
Hemmagjord nyponsoppa

Hemmagjord nyponsoppa

Lagom nu när den kalla höstluften sveper in över landet så börjar också nyponen vara härligt röda och mogna

Hemmagjord Nyponsoppa

Så himla gott, och samtidigt nyttigt. saft av ½ citron. Det är väldigt enkelt att göra, och så känns det lyxigt att kunna bjuda på sin alldeles egna nyponsoppa
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

Här har vi fler recept för dig som gillar att syltaochsafta. Lite syltiga tips. Tillsätt citronsaft, kanel, vanilj och vatten
Hemgjord äppelmust!

Hemgjord äppelmust!

Äpplena ska stå och dra i fem dygn och sedan mäts saften upp och kokas hastigt för att lösa det tillsatta sockret, så utöver att det ska stå en längre tid så att det lätt att göra denna must
Rabarbersirap med ingefära

Rabarbersirap med ingefära

Använd en vanlig finmaskig sill och sila av saften från rabarbermoset. Våra rabarber växer som ogräs, så det var hög tid att skörda ett lass för att hålla rabarbern spröd och fin
Äntligen äppelsmör!

Äntligen äppelsmör!

Är det inte höstmånaderna som ska vara lååånga och seega, som aldrig tar slut och som är gråa, mörka och trista
Hemmagjord pesto gör du lätt själv

Hemmagjord pesto gör du lätt själv

Bästa receptet på pesto är det här och lättast att komma ihåg. Du kan sedan förändra och variera precis hur mycket som helst genom att byta ut mot annan ost, andra örter, eller nötter istället för pinjekärnor
Ostmackor med päronkompott

Ostmackor med päronkompott

Koka upp och låt svalna. Skär osten i bitar och lägg på brödskivorna. Toppa med kompott, skivat fikon och granatäppelkärnor
Äppelsaft med kanel & citron

Äppelsaft med kanel & citron

Sylt recept. En vacker dag kanske jag öppnar mitt pensionat, där jag kan servera och bjuda på allt jag bara älskar att göra
Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Häll tillbaka den avsilade äppelsaften i kastrullen och tillsätt melatin och därefter sockret och låt sjuda tills sockret löst sig
Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Första jobbveckan efter semestern är nu avklarad och det känns skönt med helg och lite ledighet. Men eftersom jag tycker väldigt bra om mitt jobb så känns det inspirerande att ha en höst fullproppad med spännande projekt och uppgifter framför mig
Enkelt äppelmos

Enkelt äppelmos

Kärna ur och dela dem i mindre bitar. Koka upp på svag värme och låt koka tills äpplena är mjuka. Rör om då och
ÄPPELKRÄM

ÄPPELKRÄM

Och gott blev det. Skala och kärna ur äpplena. Hacka till små tärningar och lägg i vattnet i en kastrul. Tilsätt kanelstängerna och socker
Inlagd saltgurka

Inlagd saltgurka

Passa på nu innan säsongen för gurka och krondill tar slut - du får en underbar inlagd gurka som varar till nästa års skörd
Körsbärschutney

Körsbärschutney

Gör så härLägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på svag värme i 30 minuter. Körsbärschutney
Körsbärssylt

Körsbärssylt

När sylten är klar häller jag ut det varma vattnet och torkar dem torra. Jag brukar diska mina burkar noga och sedan fylla dem med varmt vatten
Körsbärssylt med vanilj & ljus rom

Körsbärssylt med vanilj & ljus rom

Skölj och kärna ur körsbären, mixa eller hacka bären. Ta av grytan från plattan och skumma väl, blanda i romen och därefter Atamon
Körsbärssylt

Körsbärssylt

Godmorgon, solen strålar och det ser ut att bli en fantastisk dag. I år är det i alla fall mycket vilket resulterade i supergod körsbärssylt
Blåbärssylt

Blåbärssylt

Skumma av och häll upp i en. Inte världens vackraste bild men väldigt god sylt. En burk blåbärssylt 400 gram blåbär 350 gram syltsocker 3 msk vatten Koka upp blåbär, syltsockeroch vatten. 350 gram syltsocker
Paradisäppelgelé

Paradisäppelgelé

Lägg frukten i syltgrytan med vattnet. Rensa och skölj äpplena väl. Mät den sura saften, väg upp sockret