gluten och laktosfritt morotsbröd blev det. Jättegott när det kom direkt ur ugnen, helt ok att ha i frysen också men då kan inte det direkt tävla med surdegsbröd - men ok som ett alternativ
I konsistensen känns brödet lite "äggigt" men med goda tillbehör till är det mer än okej. Att baka bröd utan gluten är inte det lättaste men jag har bestämt mig för att testa mig fram tills jag hittar något som känns bra
”Steg-för-steg-inlägg” och ”veganskt bröd”. Dessutom innehåller nyponskalsmjöl rejält med vitaminer (framförallt C-vitamin), mineraler och antioxidanter – underbart
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg. Dom är helt makalöst goda och får verkligen mig som saknat tunnbröd att hoppa upp och ner i taket av glädje
Nu kommer bakboken med naturligt glutenfria ingredienser med recept på både bröd, kakor och bakverk. Det här med glutenintolerans är inte lätt, har jag förstått
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Häll sen ut den lösa degen på ett väl mjölat bakbord/bakduk och knåda den försiktigt med jyttemjölet, den är ganska lös men knådbar, sluta när den blivit jämn och "kompakt, utan sprickor"
Eller som ett substitut till tunnbröd till frukost dagen efter. Med hemgjorda tortillabröd. Bröden blev sådär härligt sega och funkade perfekt att rulla eller vika utan att ramla sönder och ja, de funkade toppen som taco bröd
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.